گفتار درمانی چیست؟
این سوال یکی از پر تکرارترین سوالات مطرح شده در میان افراد مختلف می باشد. شاید شما هم به آن دسته از افرادی تعلق داشته باشید که با شنیدن واژه گفتار درمانی مشکلاتی نظیر لکنت زبان، مشکل در تولید حرف “سین” و یا مشکل در تولید حرف “ر” را در ذهنتان مجسم می کنید. اگرچه این موضوع کاملا صحیح بوده و می توان اختلالات مذکور را جزء مهم ترین موارد موجود در این حیطه به شمار آورد، اما نمی توان گفتار درمانی را تنها به این موارد محدود دانست.
بسیاری از افراد بر این باورند که فعالان عرصه گفتار درمانی با استفاده از گفتار به درمان افراد می پردازند و آن را مشابه رشته های روانشناسی می دانند! جالب و در عین حال لازم است بدانید که در این رشته پر طرفدار گفتار را درمان می نمایند. به عبارت دیگر در این رشته هر نوع مشکل موجود در گفتار توسط گفتار درمانگر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و در طی جلسات متعدد درمان می گردد.
اگر قصد دارید به طور کامل با گفتار درمانی و موضوعات مرتبط با آن آشنا شوید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
گفتار درمانی
منظور از گفتار درمانی چیست؟
علم گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانی یا Speech therapy که آن را تحت عنوان پاتولوژی گفتار و زبان نیز نامگذاری می کنند، یکی از شاخص ترین شاخه های علوم توانبخشی می باشد که اصلی ترین هدف آن پرداختن به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان است. گفتار و زبان هر فرد بخش حائز اهمیتی از ارتباط وی با دیگران را در بر می گیرد. آیا تا به حال به این موضوع اندیشیده اید که گفتار و زبان یکی نبوده و دارای تفاوت های قابل توجهی در معنا هستند؟
گفتار درمانی مشهد فیض کلینیک را میشناسید؟
گفتاردرمانی در مشهد
هنگامی که شما مشغول صحبت کردن هستید، قسمتی از فرآیند صحبت کردن نظیر انتخاب کلمات، انتخاب جملات و مواردی از این قبیل در مغزتان رخ می دهد. این فرآیند ذهنی را زبان می نامند. بخش دیگری از فرآیند صحبت کردن که به وسیله ریه ها، عضلات حنجره، لب، عضله زبان و… صورت پذیرفته و در نهایت منجر به تولید صدا و کلمات می گردد، گفتار نامیده می شود. با تکیه بر این استدلال ها می توان نتیجه گرفت که زبان و گفتار یکی نبوده و دارای تفاوت های بنیادین هستند. بنابراین لازم است از به کارگیری آن ها به جای یکدیگر خودداری نماییم.
تفاوت گفتار و زبان
تا بدین جا متوجه شدیم که گفتار درمانی یکی از مهم ترین رشته های توانبخشی است. فیزیوتراپی، کار درمانی، ارتوپدی فنی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و… از دیگر شاخه های این رشته به شمار می آیند. به یاد داشته باشید که بزرگ ترین هدف افراد فعال در حوزه توانبخشی به کارگیری بالاترین توانایی ممکن فرد توانخواه در راستای بهبود شرایط زندگی فردی و اجتماعی او می باشد. با توجه به آنچه گفته شد، در می یابیم که گاهی هدف رشته های توانبخشی درمان تمام و کمال افراد توانخواه نیست. بلکه در وهله اول باید تلاش کرد که فرد بتواند از کلیه توانایی های فردی خود به بهترین شکل ممکن استفاده نموده و گامی مهم در جهت بهبود اوضاع کنونی بردارد.
همان گونه که می دانید، توانایی برقراری ارتباط و گفتار یکی از مهم ترین و در عین حال منحصر به فرد ترین ویژگی های انسان است. قدرت گفتار برای انسان را می توان به بال برای پرندگان تشبیه کرد. بدون شک همه انسان ها به صورت کاملا غریزی و به منظور انتقال منظور خود به دیگران نیازمند صحبت کردن و برقراری ارتباط با آن ها هستند. اگر فردی موفق به انجام این کار نشود و نتواند ارتباط مناسبی با اطرافیان خود برقرار نماید، با مشکلات متعدد و متنوع روان و عاطفی رو به رو می شود. گفتنی است که این مشکلات تنها به خود فرد محدود نشده و گریبان گیر اطرافیان وی نیز خواهند شد.
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، هدف گفتار درمانی شناسایی اختلالات موجود در گفتار فرد و بهبود و درمان توانایی های ارتباطی وی می باشد. حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که اگر فرد درمان اختلالات گفتاری را پشت گوش بیندازد، چه مشکلاتی وی را تهدید خواهند کرد؟
جالب و در عین حال لازم است بدانید که عدم درمان مناسب و به موقع اختلالات زبانی و گفتاری کودکان و بزرگسالان زمینه بروز زیان های جبران ناپذیری را فراهم می سازد. این دسته از افراد غالبا با کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس مواجه شده و نمی توانند زندگی موفقی را در آینده تجربه نمایند.
بسیار دیده شده است که کودکان مبتلا به اختلالات گفتار در سنین مدرسه مورد تمسخر و آزار هم سن و سالان خود قرار می گیرند. اصلی ترین دلیل این موضوع این است که همه انسان ها برقراری درست ارتباط را به عنوان یک امتیاز مهم در نظر می گیرند و اگر فردی از این امتیاز برخوردار نباشد، او را فردی دارای نقص می دانند.
گفتار درمانی زمینه ای را فراهم می سازد که مشکلات فوق الذکر حل شده و تا حد زیادی از اثرگذاری مخرب آنان بر کلیه ابعاد زندگی فرد جلوگیری گردد. اگر شما یا اطرافیانتان نیز با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنید، گفتار درمانی بهترین پیشنهاد برای شما است.
گفتار درمانی کودکان
از جمله مهم ترین حیطه های فعالیت گفتار درمانی می توان به مواردی همچون لکنت زبان، اختلالات تلفظی و تولیدی نظیر تولید حرف سین، اختلالات صوت، اختلالات یادگیری، آسیب شنوایی، آفازی یا زبان پریشی، گفتار فلجی، ارتباط مکمل وجایگزین، شکاف کام و لب، بیش فعالی، اوتیسم، کم توانی ذهنی، بلع و… اشاره نمود.
حال که تا حدودی با علم گفتار درمانی و اهداف آن آشنا شدیم، بهتر است به معرفی گفتار درمانگر بپردازیم.
گفتار درمانگر که وی را با نام پاتولوژیست گفتار و زبان یا به اصطلاح عامیانه تر دکتر گفتار درمانی نیز می شناسید، فردی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات گفتار و زبان و بلع پرداخته و زمینه بهبود فرد مبتلا به اختلال را فراهم می سازد. به عبارت دیگر می توان گفتار درمانگر را ارتباط درمانگر نیز نامید. اگرچه بخش اعظمی از ارتباط میان ما و اطرافیانمان را صحبت کردن تشکیل می دهد، اما ما می توانیم با استفاده از نوشتن، زبان بدن، حالات چهره و تماس چشمی نیز منظور خود را به سایرین انتقال دهیم. بنابراین می توان نتیجه گرفت که فعالیت های گفتار درمانگر تنها محدود به صحبت کردن نبوده و موارد دیگری را نیز شامل می شود.
همانگونه که می دانید، بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به آسیب های مغزی یا آسیب اندام های صورت همچون قطع عضو یا فلج شدن عضله های زبان توانایی صحبت کردن نداشته و نمی توانند از طریق حرف زدن با اطرافیان خود ارتباط برقرار نمایند. آیا درست است بگوییم که چنین شخصی باید از امکان برقراری ارتباط بی نصیب باشد و در تمام طول عمر خود نتواند مفاهیم مورد نظر خود را به سایرین منتقل کند؟!
گفتار درمانی اوتیسم
بدون شک پاسخ پرسش فوق الذکر خیر است. در چنین شرایطی لزوم برقراری ارتباط با استفاده از سایر روش های جبرانی نظیر زبان بدن، تماس چشمی و… نمایان می شود. گفتار درمانگر علاوه بر تلاش برای بهبود صحبت کردن فرد، در صورت آگاهی به عدم امکان صحبت کردن وی سایر روش های موجود را به وی آموزش داده و بدین ترتیب گامی مهم در راستای بهبود شرایط او بر می دارد.
جالب و در عین حال لازم است بدانید که پاتولوژیست گفتار و زبان از آن جا که به طور تخصصی با آناتومی اندام های زبان، دهان، حلق، حنجره و… نیز آشنایی دارد، همچنین می تواند به افرادی که از مشکل در بلع و غذا خوردن رنج می برند، کمک نماید.
لازم است که گفتار درمانگر با در نظرگرفتن مشکلات مراجعه کنندگان و در صورت لزوم با متخصص مغز و اعصاب، متخصص اطفال، متخصص گوش و حلق و بینی، روانپزشک، روانشناس و… ارتباط برقرار نموده و بدین ترتیب از طریق چند جانبه ساختن درمان، تاثیرپذیری آن را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. گفتار درمانگر در برخی موارد ضمن استفاده از درمان مستقیم مشکل فرد، به اصلاح و بهبود شرایط زندگی وی روی آورده و گامی مهم در راستای درمان سریع وی بر می دارد.
- چه کسانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟
در حالت کلی می توان گفت هر فردی در هر رده سنی که در زمینه برقراری ارتباط با دیگران با استفاده از زبان و گفتار مشکل داشته باشد، نیازمند گفتار درمانی است. لازم به ذکر است که توانایی برقراری ارتباط درکودکان زیر 6 سال با در نظر گرفتن سن آن ها مشخص می شود. حال شاید از خودتان بپرسید که چه افرادی باید به مراکز گفتار درمانی مراجعه نموده و از گفتار درمانگر طلب کمک کنند؟
جالب و در عین حال لازم است بدانید که کلیه افراد زیر باید به مراکز گفتار درمانی مراجعه نموده و نسبت به رفع مشکل خود اقدام نمایند:
- افراد دارای لکنت
- افراد مبتلا به مشکلات تلفظی
- افراد مبتلا به اوتیسم
- افراد کم توان ذهنی
- افراد دارای مشکل در خواندن و نوشتن و ریاضیات
- افراد مبتلا به مشکلات شنوایی
- افراد دیس آرتری و آپراکسی
- افراد مبتلا به شکاف و کام لب
- افراد دارای اختلالات صوتی نظیر افرادی که صدایی خش دار و گرفته دارند.
- افراد مبتلا به سرطان حنجره
- افراد مبتلا به سرطان زبان
- افراد مبتلا به سرطان گردن
- کودکان مبتلا به تاخیر در گفتار و زبان
- افراد دچار مشکلات ناشی از صدمات مغزی همچون سکته مغزی، تومور مغزی، ضربه مغزی، دمانس و…
- بیماران مبتلا به ام اس
- بیماران مبتلا به پارکینسون
- بیماران مبتلا به ALS
- نوزادان نارس
- نوزادان دارای مشکل در مکیدن و بلع شیر
- کودکان مبتلا به بیش فعالی
- افراد دارای مشکلات تنفسی
- افراد مبتلا به سندروم داون
- افراد مبتلا به سندروم ویلیامز
افرادی که به منظور درمان به این مراکز مراجعه می نمایند، باید توجه داشته باشند که با در نظر گرفتن شرایطی که فرد توانخواه دارد، ممکن است رفع اختلال وی نیازمند تعداد جلسات بیشتری باشد تا بدین ترتیب شاهد پیشرفت درمان و رفع مشکل موجود باشیم. این در حالی است که گروهی دیگر در مدتی کوتاه به نتیجه دلخواه دست خواهند یافت.
گفتار درمانگر
مشکلات و اختلالات گفتاری در بزرگسالان غالبا ریشه در کودکی آن ها دارد. این افراد در سنین کم و به دلایل مختلف به این نوع اختلالات دچار شده و والدین آن ها در پی درمان و رفع این مشکلات بر نیامده اند و بدین ترتیب زمینه ای را فراهم ساخته اند که فرد سالیان سال با این اختلال زندگی کرده و با دردسرهای جدیدی همچون کمبود عزت نفس، کمبود اعتماد به نفس، خلاء های عاطفی و… دست و پنجه نرم کند.
عمدتا افرادی که در کودکی در تولید و تلفظ صداهای گوناگون به طور کاملا آشکار با مشکل مواجه هستند، در صورت عدم درمان در بزرگسالی نیز از این مشکل رنج می برند. به عبارت دیگر گذر زمان نمی تواند پایان بخش اختلالات گفتاری باشد و از همین رو لازم است افراد از همان ابتدا نسبت به رفع مشکل موجود بکوشند. لکنت زبان، بلع و… نیز از دیگر مشکلات رایجی هستند که به طول انجامیدن آن ها به دوره بزرگسالی فرد می تواند شرایط اجتماعی وی را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر منفی قرار دهد.
باز هم یادآوری می کنیم که گذر زمان هیچ نقشی در بهبود اختلالات گفتاری ندارد. اگر چنین بود هیچ یک از بزرگسالانی که ما امروزه در اطراف خود می بینیم و شاهد وجود مشکلات گفتاری آن ها هستیم، با این مشکلات رو به رو نبوده و اختلال خود را در تونل زمان جای می گذاشتند. همین موضوع سبب اهمیت درمان در بزرگسالان شده است.
همان گونه که می دانید، دوره بزرگسالی دوره ای است که فرد خود را برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی و جایگاه های شغلی آماده می کند. بنابراین بسیار مهم است که چنین فردی توانایی برقراری ارتباط درست و بدون ایراد با اطرافیان و همکاران خود را داشته باشد تا ضمن دستیابی به اعتماد به نفس، بتواند پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کند.
اگرچه تلخ، اما این یک واقعیت است که افراد مبتلا به اختلالات گفتاری با مشکلات متعدد و متنوعی در زمینه های گوناگون نظیر کسب شغل، ارتباط روزانه، ازدواج و… رو به رو می شوند. بنابراین مراجعه به مراکز گفتار درمانی و یاری طلبیدن از گفتار درمانگر مسئله ای است که باید هر چه سریع تر نسبت به انجام آن اقدام نمود.
افراد نیازمند گفتار درمانی
گفتار درمانی بزرگسالان
دوران کودکی و نوجوانی یکی از حساس ترین دوران زندگی هر فردی است. اغلب اختلالاتی که در این دوران به وجود می آیند، در صورت عدم درمان مناسب اثراتی عمیق و خطرناک بر جای گذاشته و می توانند تهدیدی جدی برای آینده فرد به شمار آیند. از سوی دیگر منعطف بودن مغز در این دوران زمینه ای را فراهم ساخته است که امکان درمان سریع و ساده این اختلالات میسر باشد. درمان های انجام شده در این بازه زمانی اثربخشی قابل توجهی دارند.
جالب و در عین حال لازم است بدانید که اکثر مشکلات ایجاد شده در گفتار و زبان ریشه در مغز انسان دارند. اغلب این اختلالات در اثر مشکلاتی همچون مشکلات متابولیک، ژنتیک، سندروم ها، ضربه مغزی و یا گاهی به دلیل عادات نادرست و یا روش های غیر صحیح تربیتی پدر و مادرها پدید می آیند. از همین رو می توان به اهمیت درمان مستقیم آن ها پی برده و از طریق مشاوره به پدر و مادرها زمینه رفع آن ها را فراهم ساخت.

عشق والدین به فرزندانشان موجب شده است که بسیاری از آن ها مشکلات زبانی و گفتاری فرزند خود را نپذیرفته و یا آن را مقطعی و گذرا بدانند. این دسته از افراد معتقدند که زمان همه چیز را حل کرده و فرزند آن ها به مرور زمان از شر مشکلات گفتاری نجات خواهد یافت. حتی بسیار دیده شده است که این افراد بارها و بارها گفته اند که خودشان نیز در کودکی چنین بوده اند و فرزندشان در این زمینه به آن ها رفته است! اما این تنها یک توجیه نا عاقلانه است که آینده کودک آن ها را به خطر می اندازد. اگر کودک شما نیز چنین است، عاجزانه از شما تقاضا داریم که هر چه سریع تر مراحل درمانی وی را آغاز نموده و بدین ترتیب آینده وی را از شر تهدیدهای جدی در امان بدارید.
اگرچه وراثت نکته ای مهم در رشد کودکان بوده و بسیاری از کودکان در ویژگی های گوناگون به پدر و مادر خود شبیه هستند، اما این موضوع نمی تواند استدلال دقیقی برای به تاخیر انداختن روند درمان کودکان باشد. چرا که با این کار فرصت درمان را از آن ها دریغ نموده و بدین ترتیب امکان رفع مشکل را سلب می کنیم. در صورتی که افراد در سنین پایین درمان شوند، این اختلالات را با خود به دوران بزرگسالی نبرده و بسیاری از فرصت های طلایی زندگی خود را به دلیل ابتلا به این مشکلات از دست نمی دهند.
کودکان در زمان درگیری با مشکلات و اختلالات گفتاری با آسیب های روحی و روانی متعددی رو به رو می شوند که خاطره آن ها هیچوقت از ذهنشان پاک نمی شود. بهتر است با درمان سریع و به موقع این اختلالات در دوران کودکی از ورود آن ها به زندگی فرد در دوره بزرگسالی جلوگیری به عمل آوریم.
اگر شما هم به آن دسته از افرادی تعلق دارید که فرزندتان به اختلالات گفتاری مبتلا است و از این موضوع رنج می برید، به منظور ارزیابی، تشخیص و درمان به مراکز گفتار درمانی معتبر مراجعه نموده و این مشکل را در همان مراحل اولیه از پای در آورید.
گفتار درمانی بزرگسالان
- چه زمانی به گفتار درمانگر مراجعه کنیم؟
شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که بهترین زمان برای مراجعه به گفتار درمانگر چه زمانی است؟ شاید برایتان جالب باشد بدانید که زمان مراجعه به مراکز گفتار درمانی و درخواست کمک از گفتار درمانگر تابع سن و اختلال مربوطه بوده و از همین رو از فردی به فرد دیگر متفاوت است. البته به یاد داشته باشید که یک زمان طلایی برای رفع این اختلالات وجود دارد که نباید از آن غافل شوید. بر این اساس فرد نیازمند به درمان باید در سریع ترین زمان ممکن تحت درمان قرار بگیرد.
برای مثال در صورتی که فردی قدرت گفتاری اولیه خود را در اثر سکته مغزی از دست داده است، باید سریعا و بدون اتلاف وقت تحت درمان قرار بگیرد. لازم به ذکر است که گفتار درمانی نیز همچون درمان سایر بیماری ها هر چه زودتر آغاز گردد، سریع تر به نتیجه رسیده و آثار بهبودی فرد زودتر نمایان خواهد شد.
تعداد جلسات گفتار درمانی بسته به نوع و شدت اختلال گفتاری و زبانی متغیر می باشد. برخی مشکلات برای درمان نیازمند زمان بیشتری بوده و برخی دیگر در مدت زمانی کوتاه قابل حل هستند.
- مزایای متعدد و متنوع گفتار درمانی
گفتار درمانی دارای مزایای متعدد و متنوعی است. کودکی که به دشواری قادر به سخن گفتن است و یا در حین حرف زدن به لکنت دچار می شود، پس از طی چند جلسه گفتار درمانی به وضوح و بدون هیچ مشکلی صحبت می کند. این امر زمینه افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس وی را فراهم ساخته و بدین ترتیب او را برای موفقیت در زندگی اجتماعی آماده می کند. چنین فردی افسرده و گوشه گیر نشده و در زندگی موفق خواهد شد.
گفتار درمانی همچنین به آن دسته از کودکانی که در زمینه خواندن و نوشتن با مشکل مواجه هستند، کمک می کند تا با درک بهتر حروف و تشخیص صداها و حروف در کلمات به خواندن و نوشتن علاقه مند شده و بدین ترتیب گامی مهم در جهت مقابله با اختلال موجود بردارند.
گفتار درمانی
افراد دارای لکنت زبان نیز از مزایای گفتار درمانی بی نصیب نبوده و پس از طی چند جلسه می توانند بدون ترس و نگرانی صحبت کنند. مزایای گفتار درمانی تنها به درمان کودکان دارای اختلال در گفتار و زبان محدود نشده و می تواند زمینه ای را فراهم سازد که بزرگسالانی که در اثر آسیب هایی نظیر سکته مغزی و یا ضربه به سر توانایی گفتار و بلع خود را از دست داده اند، پس از طی مدت زمانی کوتاه توانایی صحبت کردن خود را باز یابند. در برخی موارد دیده شده است که بنا به تشخیص گفتار درمانگر استفاده از روش های ارتباطی مکمل و جایگزین به سایر روش ها ترجیح داده می شود.
گفتار درمانی یکی از پر طرفدارترین رشته های دانشگاهی است که تنها دانش آموزان رشته تجربی می توانند نسبت به تحصیل آکادمیک آن اقدام نمایند. لازم به ذکر است که دانشگاه هایی که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم، پذیرای دانشجویان در رشته تحصیلی گفتار درمانی هستند:
- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
- دانشگاه علوم پزشکی تهران
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه بابل
- دانشگاه تبریز
- دانشگاه جندی شاپور
- دانشگاه اهواز
- دانشگاه سمنان
- دانشگاه اراک
- دانشگاه زاهدان
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه همدان
- دانشگاه مشهد
اگر جزء علاقه مندان به این رشته هستید، لازم است بدانید که امکان ادامه تحصیل شما تا مقطع دکتری در کشور عزیزمان ایران میسر می باشد.
رشته گفتار درمانی
حال شاید از خودتان بپرسید که آیا شما شرایط تحصیل در این رشته را دارا هستید؟ آیا شما می توانید یک گفتار درمانگر موفق باشید؟ توانایی های مورد نیاز برای تحصیل در رشته گفتار درمانی چیست؟ در ادامه به بیان این موضوع و معرفی توانایی های لازم برای تحصیل در این رشته پر طرفدار خواهیم پرداخت.
- توانایی های لازم برای تحصیل در رشته گفتار درمانی
جالب و در عین حال لازم است بدانید که سن افراد نیازمند خدمات گفتار درمانی به یک بازه خاص محدود نبوده و این افراد طیف سنی وسیعی دارند. حتی ممکن است فرد مبتلا یک نوزاد تازه متولد شده نارس و یا یک پیرمرد یا پیرزن 100 ساله باشد. از همین رو بسیار حائز اهمیت است که گفتار درمانگر بتواند به طور مناسب با مراجعین ارتباط برقرار نموده و در جهت رفع نیازهای آنان تلاش کند. اگر نمی توانید با اطرافیان خود در بازه های سنی مختلف ارتباطی موثر برقرار کنید، به جرات می توان گفت که شما فردی مناسب برای تحصیل در این رشته و فعالیت دراین زمینه نیستید.

انعطاف پذیری و خلاقیت بالا یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های یک گفتار درمانگر موفق است. چرا که مراجعین به مراکز گفتار درمانی سطح توانایی متغیر و فرهنگ های متنوعی داشته و نیازمند خدمات گوناگونی هستند. ویژگی های افراد کم شنوایی که برای درمان مراجعه می نمایند، مشابه یکدیگر نیست و از همین رو نمی توان روش های یکسانی را برای بهبود شرایط آن ها به کار گرفت. بدون شک گفتار درمانگر موفق فردی است که با استفاده از خلاقیت و انعطاف پذیری برنامه های درمانی را به تناسب شرایط مراجعه کنندگان تغییر داده و بدین ترتیب در روند درمان و بهبود اختلال موفق عمل نمایند.
شاید برایتان عجیب به نظر برسد، اما یکی از مهم ترین فاکتورهای یک گفتار درمانگر موفق تسلط او به لهجه های مختلف می باشد. بدین ترتیب گفتار درمانگر به سادگی می تواند با مراجعه کنندگان ارتباط برقرار نموده و مشکل آنان را رفع نماید.
- بازار کار گفتار درمانی چطور است؟
یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از افراد علاقه مند به رشته گفتار درمانی را به خود مشغول کرده است، موقعیت شغلی و بازار کار این رشته است. به راستی موقعیت شغلی گفتار درمانی چگونه است؟
اگر جزء علاقه مندان به تحصیل در این رشته هستید، باید بدانید که در صورت فارغ التحصیلی از هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری رشته گفتار درمانی می توانید بلافاصله نسبت به تاسیس کلینیک خصوصی و ارائه خدمات گفتار درمانی اقدام نمایید. اگر به هر دلیل قادر به تاسیس کلینیک خصوصی نیستید، می توانید در صورت تمایل در مراکز توانبخشی، درمانگاه ها، مراکز بهداشت، بیمارستان ها و مکان هایی از این قبیل مشغول به فعالیت شوید.
بازار کار این رشته نیز بستگی به نیاز مناطق مختلف به گفتار درمانگر دارد. همان گونه که می دانید، رشد روز افزون عواملی همچون آلودگی هوا، ازدواج های فامیلی، بیماری های سخت، جهش های ژنتیکی و… در دنیای امروز زمینه ای را فراهم ساخته است که آسیب های فردی تا حد قابل توجهی افزایش یافته و بدین ترتیب نیاز به خدمات توانبخشی بیش از پیش احساس شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بازار کار این رشته در حال حاضر داغ است!
اگر ساکن مشهد هستید و به دنبال یک مرکز گفتار درمانی مطمئن و قابل اعتماد در شهر زیبایتان می گردید، ما به شما مطب دکتر سید احسان هاشمی را پیشنهاد می دهیم. این مرکز با اختلاف یکی از موفق ترین و در عین حال معتبرترین مراکز گفتار درمانی مشغول به فعالیت در شهر مشهد است. بهترین بودن تنها یک ادعا نیست. تیم حاضر در مطب دکتر سید احسان هاشمی این ادعا را برای شما اثبات می کند.
خیالتان راحت! این مرکز فوق العاده مطمئن طرف قرارداد کلیه بیمه ها بوده و شما با خیالی آسوده و فارغ از غم و غصه هزینه ها می توانید سریعا نسبت به شروع دوره درمان اقدام نمایید. پیشاپیش بابت انتخاب بی نظیرتان به شما تبریک می گوییم!
- خبر خوب برای آنان که مشهدی نیستند!
اگر مشهدی نیستید و در عین حال تمایل دارید از خدمات گفتار درمانی منحصر به فرد دکتر سید احسان هاشمی بهره مند شوید، نیازی نیست کوله بار سفر ببندید و راهی مشهد شوید! گوشی هوشمند دارید؟ اینترنت چطور؟ عالی است! همه چیز برای یک ویدئو کال بی نظیر و شروع درمان به صورت آنلاین فراهم است!
گفتار درمانی انلاین
گفتیم که این مجموعه بی شک بهترین مجموعه گفتار درمانی است و نمونه اش را هم ثابت کردیم! گفتار درمانی در منزل حتی گفتار درمانی کودک دو ساله یکی از منحصر به فرد ترین خدمات ارائه شده از سوی این مطب می باشد. اگر نیازمند یک تیم گفتار درمانی از راه دور قوی هستید، شک به دلتان راه ندهید که ما بهترین را به شما معرفی کرده ایم.
- لذت سپردن کار به کاردان را با دکتر سید احسان هاشمی تجربه کنید!
فرقی نمی کند کجای ایران هستید، مشهد یا تهران، کرمانشاه یا اصفهان. هر کجای این کشور پهناور که هستید، می توانید از خدمات گفتار درمانی دکتر سید احسان هاشمی برخوردار شوید. می دانید چگونه؟
کافی است تلفن خود را برداشته و شماره 09156248384 را شماره گیری نمایید. اختلالات گفتاری و زبانی خود را برای گفتار درمانگر شرح داده و از تجربیات وی در این زمینه استفاده کنید. اگر در مشهد زندگی می کنید، به صورت حضوری به مطب مراجعه نموده و جلسات درمانی خود را با توجه به نظر پزشک آغاز نمایید. اگر اهل مشهد نیستید، باز هم ملالی نیست. ویدئو کال را برای چنین مواقعی گذاشته اند!
باز هم یادآوری می کنیم که این مطب طرف قرارداد بیمه ایران و کلیه بیمه ها بوده و بدین ترتیب زمینه ای را فراهم ساخته است که شما فارغ از فکر و خیال هزینه ها درمان مشکلات گفتاری و زبانی خود و یا عزیزانتان را در اولویت قرار دهید.